Meer dan 3000 lopers klaar voor allereerste Hasselt Urban Trail®!

Op pinkstermaandag 16 mei vindt de allereerste editie van de Hasselt Urban Trail® plaats, een event dat deel uitmaakt van de NN Urban Trail Series®. Meer dan 3000 lopers trekken maandagochtend hun loopschoenen aan voor een uniek loopevenement.

De Hasselt Urban Trail® belooft een bijzonder prikkelende mix van sport en cultuur te worden. De start en finish van deze bijzondere loopervaring liggen aan de PXL-campus. Lopers starten aan de sporthal in de Vildersstraat en finishen in de binnenstraat van PXL Congress.

Op de tocht van 10,7 km door de Hoofdstad van de Smaak kom je enkele culturele pareltjes tegen, zoals het Begijnhof, de Kadetjessteeg, de neogotische kapel van het Clarissenklooster, het Jenevermuseum en de raadszaal van het Provinciehuis. Wie al een beetje vermoeid is, kan een powernap overwegen in de vernieuwde hotelkamers op de derde verdieping van Holiday Inn Hasselt, waar het parcours ook passeert.

Genieten dus, ook op het tweede deel van het parcours, met onder andere de Kinepolis, waar de deelnemers dwars door de grootste zaal van het cinemacomplex lopen en een filmfragment meepikken. Van daaruit gaat het naar de TVL nieuwsstudio, waar de passage van de deelnemers live gestreamd zal worden via tvl.be. Zo kan ook het thuisfront via de website mee supporteren! Nadien worden de lopers uitgenodigd om een dansje te plaatsen in discotheek Versuz en even af te koelen in de schaatshal.

Als mooie herinnering aan dit sportieve Hasseltse loopavontuur worden op drie locaties video’s gemaakt van de deelnemers. NN Insurance en NN Investment Partners, title partners van de NN Urban Trail Series®, bieden deze gratis aan. De deelnemers kunnen hun gepersonaliseerd beeldmateriaal na afloop van de Hasselt Urban Trail® terugvinden via hun Mypage.

Inschrijven kan nog!

Nog niet ingeschreven? Inschrijven kan ter plaatse vanaf 8u in de sporthal van hogeschool PXL.

PRAKTISCHE INFO:
Hasselt Urban Trail®, pinkstermaandag 16 mei 2016
Start: Sporthal PXL, Vildersstraat 5
Finish: Binnenstraat PXL Congress, Elfde Liniestraat 24
Start in 5 waves om de 20 minuten. De eerste wave start om 9u en de laaste wave start om 10.20u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?