Mechelen verwacht 4.000 lopers

De nazomer nodigt komend weekend uit tot een gezellige stadsloop. Nu zondag 25 september kan je terecht op de 6de editie van GVA Dwars door Mechelen.

De GVA Dwars door Mechelen leidt de deelnemers via een lus langs de Dijle naar de binnenstad van Mechelen. (foto gert vanden broeck)
Het parcours van GVA Dwars door Mechelen gidst de deelnemers ook dit jaar via een prachtige lus langs de Dijle naar de bruisende binnenstad van Mechelen. De organisatie verwacht, onder ideale loopomstandigheden van 22°C, opnieuw om en bij de 4.000 lopers. De meerderheid van deze lopers kiest voor de koninginnenafstand van 10 km maar ook de Start to Run 5 km is opnieuw een succes.

Topfavoriet voor de overwinning op de 10 km is Mechelaar Kjell De Hondt. Deze belofte won in 2008, werd vorig jaar tweede en is gebrand op een nieuwe overwinning. Favoriete bij de vrouwen is Kim Geypen, concurrentie kan ze verwachten van onder meer Tine Diels.

Naar goede gewoonte zijn er ook weer enkele BV’s van de partij in Mechelen. Voormalig tenniskampioene Dominique Monami waagt zich aan de Start to Run 5 km. VTM-nieuwsanker Stef Wauters en Mechels burgemeester Bart Somers leggen de lat wat hoger, zij komen aan de start van de 10 km run. 


GVA Dwars door Mechelen
Praktische info:
Parking, inschrijvingen en start 10 km & 5 km: Sportpark De Nekker (Nekkerspoel-Borcht, 2800 Mechelen)
Start Chiquita Kids Run 1 km: Ijzerenleen (bij de Grote Markt)
Finish alle afstanden: Grote Markt

Programma:
13.00 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.30 u.: Start to Run 5 km
15.15 u.: GVA Dwars door Mechelen 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?