Mechelaar loopt naar Leuven voor heropbouw afgebrand huis

Van Leuven naar Mechelen lopen om geld in te zamelen voor de heropbouw van het afgebrande huis van zijn moeder in Chili, dat is Niele Iwens (32) op zaterdag 28 mei van plan. Voorlopig staat de teller van de Home-Run, zoals hij zijn ludieke inzamelpoging noemt, op 4393 euro.

Meer dan een jaar geleden vernielde een uitslaande brand het huis van Nieles moeder in Chili. Gelukkig was er op dat moment niemand thuis, maar van het huis bleef niet veel meer over dan een gecementeerde muur en wat verkoolde meubels. “De heropbouw van het huis gaat traag en ik wou graag vanuit België mijn (bak)steentje bijdragen”, vertelt Niele in Gazet van Antwerpen.

En zo ontstond de Home-Run, een looptocht van 23 kilometer van Leuven naar Mechelen. Op zaterdag 28 mei start Niele om 15u aan de Vaartkom in Leuven, om 23 kilometer later aan de Mechelse Kanoclub aan de Vaart te finishen.

Wie Niele een (financieel) hart onder de riem wil steken, kan hem per kilometer sponsoren op www.home-run.be. Voorlopig staat de teller op 4393 euro, “maar hopelijk verandert die 4 snel in een 5”, besluit de Mechelaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?