MateriaalLoopbrillen getest

Een bril behoort niet noodzakelijk tot de standaarduitrusting van een loper. Toch is het in deze tijd van het jaar een verdomd handige bescherming tegen uv-straling, insecten, modder, stof, regen en wind. We laten je het licht zien met een bespreking van tien modellen!

Als we één tip mogen geven: pas een paar brillen in een speciaalzaak, voor je er een aankoopt. Check of de bril niet te breed of te smal is, en of hij niet van je neus schuift als je ermee rondhuppelt. De meeste modellen beschikken tegenwoordig wel over een aanpasbaar neusstuk en regelbare brilpoten om de pasvorm te optimaliseren. Daarnaast is de lenzensoort cruciaal. Je bril moet natuurlijk zo veel mogelijk uv-straling filteren. De keuze hangt dus mee af van het feit of je vooral op straat, op de piste of als trailer in telkens wisselende omstandigheden loopt. Voor brillendragers is het vast belangrijk om te weten of de lenzen op sterkte gemaakt kunnen worden én of ze hun eigen lenzen kunnen inklikken.

De glazen zijn het liefst zo groot mogelijk voor een ruim gezichtsveld en dampen het best niet aan. We hebben graag een zo licht mogelijke bril, zodat we bijna niet door hebben dat we er een dragen, maar het frame moet natuurlijk ook voldoende stevig zijn. De prijs is altijd een heikel punt … Kwaliteit laat zich betalen, maar misschien loop je liever niet het risico dat je je bril beschadigt of kwijtspeelt en kies je voor een goedkoper alternatief? De kostprijs van de door ons geteste brillen lag gemiddeld rond 100 euro. En het is altijd mooi meegenomen als je boven op je bril nog een extraatje krijgt, zoals een stevige bewaardoos, een handig reinigingszakje of een extra lenzensetje. Je ziet maar!

Bekijk de tien modellen hiernaast en lees het volledige testverslag in de extra dikke zomerspecial van running.be magazine, nu in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.