Massa wandelaars en lopers op de Abdijentocht

Ook dit jaar was de Abdijentocht weer een succes. Maar liefst tweeduizend joggers en duizend wandelaars trokken ondanks de koude dwars door de bossen van de abdij in Averbode naar die van Tongerlo.

Groot en klein liep mee in de Abdijentocht. (foto Gert Vanden Broeck)


Het was meteen de koudste Abdijentocht ooit, maar dat lieten de tweeduizend joggers en de duizend wandelaars niet aan hun hart komen. Vooral de wandelaars waren tegenover vorig jaar fors in aantal gegroeid. De Abdijentocht staat bekend als één van de mooiste natuurlopen in België.

De deelnemers legden dit jaar een parcours van 15,8 km af tussen het Energy Park (het vroegere Domein De Vijvers) in Averbode naar de Abdij van Tongerlo. Meer dan 80 procent van de omloop was op onverharde ondergrond.

Ook heel wat bekende Vlamingen haalden op Hemelvaartdag een frisse neus op. Zo verschenen nieuwsanker Stef Wouters en ex-senator Patrick Vankrunkelsven aan de start. Net als triatleet Rutger Beke. Hij start normaal niet in loopwedstrijden behalve in zo’n prachtig natuurlandschap zoals het decor van de Abdijentocht.
 
Beke liep niet zomaar mee, hij behaalde een mooie tweede plaats in Tongerlo. De winst was voor Glen Laurens. Thomas Thijs eindigde knap derde. Toch kwam elke deelnemer met de glimlach over de eindstreep, want daar stond immers een gratis Tongerlo Abdijbier klaar.
Uitslag Abdijentocht
1. Glen Laurens 51:56
2. Rutger Beke 52:55
3. Thomas Thys 53:04

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?