Masai-krijgers opgemerkte gasten in Marathon van Londen

Zondag 13 april staat de Marathon van Londen weer op het programma. Wie langs de kant van het parcours ineens zes Masai-krijgers ziet voorbijlopen heeft niet te diep in het Guinness-glas gekeken. Ze zamelen geld in voor een watervoorzieningsinstallatie in hun streek.

De Masai in hun traditionele klederdracht. foto www2.avontuur.nu
De Masai komen uit een afgelegen dorpje in Tanzania ergens diep weggestoken van alle moderne snufjes. Men kan het dus een beetje vergelijken met een soort Toast Kannibaal-maar dan de omgekeerde versie.

In een brochure, uitgebracht door een Britse ontwikkelingsorganisatie, worden tips gegeven aan de Masai-krijgers om zo normaal mogelijk over te komen en niet voor overlast te zorgen. Zo wordt hen aangeraden niet in het openbaar te gaan plassen, met al dat volk langs de kant van de weg niet echt aangeraden. 

De organisatie heeft de Masai de toestemming gegeven om in hun originele klederdracht aan de start te komen. Inclusief met schild en speer. Er is hen wel uitdrukkelijk gevraagd hun wapenuitrusting in het hotel te laten als ze zomaar wat door de straten wandelen, kwestie van argeloze voorbijgangers niet de stuipen op het lijf te jagen. Afwachten maar of ze hun jagersinstinct enkele dagen achterwege kunnen laten.

Bekijk een leuk filmpje over hun avontuur op YoutTube

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?