Maroye en Depoorter winnen regenachtige tweede editie 10km van Brussel

Zondag is in onze hoofdstad de tweede editie van de 10km van Brussel gelopen. In regenachtige omstandigheden snelden Nicolas Maroye en Hélène Depoorter naar de zege.

Ongeveer 2500 deelnemers, waarvan het grootste deel op de 10 km, stonden aan de start op de piste van het Koning Boudewijnstadion, waar ook de finish zou liggen. Ex-atleet Cédric Van Branteghem gaf het startschot en liep ook zelf mee. Onderweg konden de sportievelingen de mooiste plekjes uit de buurt ontdekken met de Heizelvlakte, het Park van Laken en het Jan Sobieski- en Ossegempark. Op het pittige, nooit helemaal vlakke parcours, werden de atleten getrakteerd op veel wind, regen, zelfs hagel, maar ook periodes van zon.

De 10.000 meter is ook het topnummer op de AG Insurance Memorial Van Damme, die dit jaar aan zijn 40ste editie toe is. Om die reden deden 2 Smurfen mee aan de opwarming en deelden ze medailles uit aan de finishers. De Smurfen zijn immers de mascottes van de AG Insurance Memorial Van Damme. Van de snelste 50 tijden ooit op een 10 kilometer gelopen, werden er maar liefst 24 in Brussel gerealiseerd.

De zege bij de mannen op de 10km ging naar Nicolas Maroye in een tijd van 33’36” voor Ruben Max in 34’09” en Timothy Vandewattijne in 34’20”. Bij de vrouwen was Hélène Depoorter de beste in 37’28”. Zij had 24 seconden voorsprong op Juliet Champion en zelfs 2’45” op Heidi Wouters, die het podium vervolledigde. Op de 5 km wonnen Barthélemy Yông Geldof (in 17’30”) bij de mannen en Virginie Demeyer (in 19’26”) bij de vrouwen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.