Marc Geerts wint GVA Dwars door Turnhout

Onder prima omstandigheden heeft zaterdag de manche van de GVA Dwars door Turnhout in de DVV Running Tour plaats gevonden. Marc Geerts won de 11 km bij de mannen.

Met maar liefst 1400 deelnemers brak deze editie weer het deelnemersrecord. Ongeveer 900 personen waren ingeschreven op de 11 km en de overige deelnemers op de andere afstanden. Maar in alle categoriën waren meer lopers dan bij de vorige edities. Het was wisselvallig weer in de loop van de dag, maar tijdens de race bleef het droog en waren de omstandigheden ideaal met veel zuurstof in de lucht. Achteraf bleven veel mensen hangen op de terrasjes in de buurt.

Marc Geerts won de 11 km bij de mannen in 35’48” met 1’44” voorsprong op Roel Smet en 2’34” op Dieter Verschueren. Bij de vrouwen haalde Liesbeth Wouters het in 45’18” met 21 seconden voorsprong op Heidi De Poorter en 1’40” op Elly Kerstens. De 5 km bij de mannen werd gewonnen door Sam Opsommer en bij de vrouwen was Dorien Peeters de beste. Hanna Mariën liep ook mee en werd gesteund door haar collega van het bobsleeteam.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?