Marathonverstoorder mag niet meelopen in Londen

Neil Horan mag niet deelnemen aan de London Marathon. De Ierse voormalige priester kreeg een verbod opgelegd omdat hij in 2004 tijdens de olympische marathon een deelnemer aan de kant duwde.

Horan is een voormalige priester die begin jaren 2000 in de aandacht kwam na het verstoren van grote sportevemenenten. Daarmee wou hij naar eigen zeggen aandacht vragen voor zijn boodschap dat het einde van de wereld nadert.

Nadat hij eerder al een tenniswedstrijd op Wimbledon en de F1 Grand Prix op Silverstone in de war stuurde, verstoorde hij in 2004 ook de olympische marathon in Athene. Op vijf kilometer van de meet klampte hij toen koploper Vanderlei de Lima vast. De Braziliaan verloor door het incident tientallen seconden en zou uiteindelijk als derde finishen. Bekijk de beelden nog eens in het filmpje bovenaan!

Horan zou normaal gezien volgende maand de London Marathon meelopen om fondsen in te zamelen voor St John’s Ambulance. Toen die organisatie echter te weten kwam wat de Ier allemaal op zijn kerfstok had, liet het hem prompt van de deelnemerslijst verwijderen.

Horan reageerde ontgoocheld op de beslissing. “Het is nu bijna tien jaar geleden dat ik nog een sportevenement heb verstoord. Ik herhaal nog eens dat ik zoiets nooit meer zal doen”, luidt het berouwvol in de Sunday Independent.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?