Marathonseizoen ook in Vlaanderen van start

Na Le Trèfle à 4 Feuilles in Wallonië, wordt met de Louis Persoons Memorial in Genk komend weekend ook in Vlaanderen het marathonseizoen op gang geschoten. Bekijk de volledige kalender!

De Louis Persoons Memorial is aan zijn tiende editie toe. De organisatie van Joggingclub Run & Fun Genk vzw, met Micha Havreluk als drijfveer, omschrijft zichzelf als de sympathiekste marathon der Lage Landen. Daar hebben de gemoedelijkheid, familiale sfeer en ook de beperking van 250 deelnemers op de marathon een groot aandeel in.

De marathon bestaat uit een kort aanloopstuk en zes rondjes van zeven kilometer in het bosrijke domein Kattevennen. Blikvangers op deze tiende editie zijn titelverdediger Gino Casier, zevenvoudig winnaar Marc Papanikitas, de 68-jarige René Piepeleers die aan zijn 100ste marathon toe is, Belgisch kampioen 100 km Johan Watthy, levende ultralooplegende Luc De Jaeger-Braet en Brian Mills. Deze Brit is in zijn land recourdhouder wat betreft aantal gelopen marathons en zal zonder ongelukken tegen eind dit jaar 1.000 stuks op zijn palmares hebben! Voorts zijn er ook heel wat marathondebutanten, die op de startlijst allen een eervolle vermelding krijgen.

Naast de marathon staat er zondag ook een halve marathon, 12 km, 6 km en kids run op het programma. Enkel voor de 6 en de 12 km zijn nog daginschrijvingen mogelijk.

In het januarinummer van running.be magazine vind je het Dossier Marathon, met onder andere de Belgische en internationale kalender. Een overzicht van alle Belgische marathons vind je ook via de link hieronder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?