Marathonman wil Himalaya opfietsen

Stefaan Engels lanceert een nieuw project om mensen met een 'zittend gat' aan het sporten te krijgen. In juli wil Marathonman met 25 bedrijfsleiders de Himalaya beklimmen met de fiets.

“We gaan natuurlijk niet helemaal naar de officiële top, want dat is meer dan 8.000 meter hoog. Daar heb je zuurstofmaskers nodig”, zegt Engels in Het Laatste Nieuws. “Ik wil naar de hoogste berijdbare wegen. Die liggen op de Upshi-piek, op 5.311 meter. Nog steeds de moeite dus. Het plan is te starten op 2.708 meter, en elke dag zowat 500 meter te stijgen.”

Samen met ITMOOV wil Marathonman een 25-tal managers klaarstomen om mee te gaan. “Veel managers worden als het ware aan hun stoel geketend of aan een scherm gekluisterd en krijgen bijgevolg (te) weinig beweging”, motiveert hij. “Daar wil ik iets aan doen. Want dat blijft mijn belangrijkste uitdaging: mensen in beweging te krijgen.”
 
Vanaf februari zullen de deelnemers verschillende keren per week samen trainen. Engels zal het team begeleiden en voor elke deelnemer apart een aangepast trainingsschema opstellen. Bij het beklimmen van de Himalaya zelf zal er elke dag vier uur gereden worden. Niet evident met zo’n ijle lucht, zeker niet voor Marathonman zelf, die een chronisch astmapatiënt.

Stefaan Engels is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft knotsgekke sportieve uitdagingen. In 2008 deed hij al eens twintig volledige triatlons in een jaar tijd en vorig jaar liep hij een jaar lang elke dag een marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?