Marathonman pikt de draad op in Rome

Anderhalve maand na de laatste marathon van zijn recordreeks is Stefaan Engels opnieuw klaar voor de volle 42,195 km. Marathonman start zondag namelijk in de marathon van Rome.

Engels loopt de marathon van Rome ter nagedachtenis van Tom Vandergucht, die vorig jaar net voor de finish overleed in de Italiaanse hoofdstad. (foto belga)
De organisatie in Rome stond erop om Engels aan de start te krijgen. Hij mag zondag dan ook plaatsnemen tussen de absolute toppers.

Engels zal in Rome ook in alle exclusiviteit zijn boek ‘Maak het moeilijk en alles wordt makkelijk’ voorstellen. Bij ons verschijnt het pas op 7 april.

“De voorbije maand heb ik nog niet zoveel tijd gehad om echt te gaan lopen”, zegt Marathonman in Het Nieuwsblad. Enkele weken geleden begon hij terug met enkele rondjes rond zijn vertrouwde Watersportbaan en al vlug kwamen daar ook nog intervaltrainingen bij zijn vroegere atletiekclub KAA Gent bij.

“Met die intervaltrainingen ben ik in elk geval sneller gaan lopen met het oog op de marathons waarvoor ik al ingeschreven ben, onder andere die van Barcelona, Estland en Tel Aviv. Wellicht zal het zondag een beetje vreemd aanvoelen om voor het eerst sinds anderhalve maand weer de volle 42,195 km af te malen, maar ik heb er eerlijk gezegd wel zin in.”

Engels zal de marathon van Rome lopen ter nagedachtenis van Tom Vandergucht, die vorig jaar vlak voor de finish bezweek aan een hartaanval in de Italiaanse hoofdstad.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?