Marathonman neemt nieuwe start

Marathonman Stefaan Engels heeft zijn handbike aan de kant geschoven en heeft afgelopen weekend voor het eerst terug de volledige 42,1 km uitgelopen. Hij opent nu terug de jacht op 53 marathons na elkaar.

Engels legde de eerste marathon van zijn nieuwe reeks af in 4u26:23. (foto marathonman)
Engels zag op 19 januari zijn droom om 365 dagen na elkaar een marathon te lopen in het water vallen toen hij af te rekenen kreeg met een spierblessure. Hij moest noodgedwongen overschakelen op een handbike en maalde daarin dagelijks de geplande 42,1 km af aan de Gentse Watersportbaan

Zaterdag liep hij opnieuw een volledige marathon uit. Normaal gezien was hij van plan om 30 km te lopen en de rest te biken, maar omdat hij geen pijn voelde liep Marathonman de volledige afstand uit.

365 marathons na elkaar zal Engels niet meer halen omdat hij die met zijn handbike niet meetelt. Maar hij gaat nu volop voor het record van 53 marathons na elkaar.

ANDERE LOOPSTIJL

Engels wil absoluut niet hervallen of andere blessures oplopen. Daarom heeft hij overleg gepleegd met enkele ultralopers. “Zij gaven me de raad om vooral trager te lopen en mijn voeten anders neer te zetten. Voor mijn blessure had ik de neiging om mijn tempo te versnellen, afhankelijk van de mensen die met mij meeliepen, maar nu ga ik gewoon altijd mijn eigen tempo volgen, economischer lopen”, aldus Marathonman in Het Nieuwsblad.

Engels loopt nog tot eind februari in Gent en trekt daarna naar het buitenland. “Op 2 maart loop ik in Barcelona en ik blijf er zeker tot en met de Citymarathon van 7 maart. Op 10 maart ben ik terug in Gent, maar ik zal daarna nog vaak in het buitenland lopen. Er zijn heel wat steden die me als gastloper hebben gevraagd.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?