Marathonman loopt weer

Wie dacht dat Stefaan Engels na zijn 365 marathons op rij zijn buik vol zou hebben van lopen, heeft het mis. Exact vijftien dagen na zijn stunt bond Marathonman al terug de loopschoenen aan.

Stefaan Engels heeft zijn eerste kilometers na zijn stunt alweer in de benen. (foto marathonman365)
Hoewel hij doodmoe was na zijn stunt werd er Engels geen rust gegund na zijn 365ste marathon in Barcelona. “Alleen de dag erna al had ik 64 interviews”, zegt hij in Het Nieuwsblad. Ook daarna werd ik overstelpt door media-aanvragen. Daarnaast willen heel wat internationale bedrijven mij ook opnemen in hun lijst met gastsprekers.”

Fysieke inspanningen deed Marathonman de eerste dagen niet meer. “Daar had ik ook geen zin in. Ik laat mij nu behandelen door een osteopaat, want ik kan nog maar met moeite mijn benen plooien en geraak niet meer met mijn handen plat aan de grond. Bloedtesten hebben ondertussen wel uitgewezen dat alle waarden zich ondertussen weer volop normaliseren, dus daar ben ik gerust in.”

Maandagavond was Engels in de vrieskou al weer present op zijn vertrouwde parcours rond de Watersportbaan. Niet om opnieuw een marathon af te haspelen, maar slechts voor een uurtje. “Ik moet de komende dagen inspanningstests doen bij een prof biomechanica, dus ik heb geen excuus meer om de benen stil te houden. Nu ik weer in de sfeer zit, zal ik zeker nog een viertal keer per week terugkomen.”

Engels smeedt ondertussen alweer volop nieuwe sportieve plannen. Zo staat hij al op de deelnemerslijst van de marathons van Tel Aviv, Rome, Barcelona, Estland en New York. Daarbovenop deed hij al heel wat toezeggingen voor loopinitiatieven van scholen, astmafondsen en verenigingen voor hart- en nierpatiënten én werkt hij aan een boek.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?