Marathonman leert zijn volk nu ook lezen

Stefaan Engels heeft de laatste hand gelegd aan zijn boek 'Marathonman'. Om dat te vieren nodigt de Gentenaar al zijn medelopers en supporters zondag uit voor een boekenloop annex zoektocht.

Engels heeft op het parcours immers 42 exemplaren van zijn boek verstopt. De start van de boekenloop wordt gegeven nu zondag 10 april om 11u op de atletiekpiste van KAA Gent in de Gentse Blaarmeersen.

‘Marathonman’ zal er ook gewoon te koop zijn aan 18,5 euro het stuk. Achteraf kan iedereen zijn gevonden of gekocht exemplaar laten signeren. Vanaf 11 april is kan je ook terecht in de boekhandel, waar het boek 20 euro zal kosten.

Alvast een voorsmaakje:

Als ik het echt lastig kreeg, als niets nog hielp, geen stretchen, geen banaan, geen Extran of flesje koel water, als er pijn opstak die niet overging en ergernis deed opwellen over alles, dan was muziek de reddingsboei die me weer naar de oever leidde. Muziek was beschermfactor 50, sun block.

Wat 365 marathons en de blessure van 18 januari me over lopen leerden, is samen te vatten in één zin: bijna iedereen is gemaakt om lang te lopen, weinigen zijn gemaakt om snel te lopen. Amateursporters die lopen voor hun gezondheid en plezier, moeten onthaasten.

Tot verrassing van velen kon geen enkele hypothese worden bevestigd. Jammer genoeg trad er geen gewenning op van de spieren aan de belasting, maar evenmin konden medische bezwaren tegen mijn project hard gemaakt worden. Niemand zou uit mijn bloedwaarden spontaan concluderen dat die afkomstig waren van een fysiek zwaar belaste atleet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?