Marathonman klaar voor nieuwe stunt

Stefaan Engels heeft opnieuw grootse plannen in 2014. Marathonman gaat 30 loop-, fiets- en zwemuitdagingen aan. Dé blikvanger daarbij is het lopen van 31 Dodentochten van 100 km op rij.

Engels is niet aan zijn proefstuk toe als sportstuntman. Het begon in 2008, toen hij 20 Ironmans tot een goed einde bracht in een jaar tijd. In 2010 liep hij een jaar lang elke dag een marathon en dit jaar begeleidt hij aan de Gentse Watersportbaan elke dag een recreant naar de magische 42,195 km.

“Als coach genoot ik wel van het helpen bereiken van dromen. Ik heb schitterende momenten meegemaakt, maar er waren wat kilo’s bijgekomen en ik had nood aan een nieuwe uitdaging“, lacht Engels in Het Laatste Nieuws.

De My Challenge 2014 bestaat uit 30 sportprestaties, gaande van marathons, trekkings en andere loopwedstrijden, over zware fietsritten, tot duatlons en triatlons. Engels zal zelf alle uitdagingen tot een goed einde proberen te brengen en telkens ook een of meerdere kandidaten klaarstomen om samen met hem te finishen.

De strafste stoot van het nieuwe project is ongetwijfeld de 31 Dodentochten van 100 km op rij die hij gepland heeft in mei volgend jaar. Momenteel staat het wereldrecord op zeven keer 100 km na elkaar. “Dat komt overeen met tien tot elf uur lopen per dag”, zegt Engels. “Het is de bedoeling dat ik elke stad en elke gemeente van het land al lopend bezoek.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?