Marathonman in rolstoel

Stefaan Engels legt voorlopig zijn marathons af in een rolstoel wegens een voetblessure. De marathonman had zich voorgenomen in 2010 elke dag een marathon te lopen.

Zondag legde Engels voorlopig zijn laatste marathon volledig lopend af. Zijn tijd was toen 4:30:08. (foto marathonman365)
“Mijn linkervoetpees is ontstoken”, zei Engels dinsdag. De blessure is volgens hem te wijten aan lopen op een slechte ondergrond. “Door het slechte weer was de ondergrond de eerste twee weken van het jaar erg hard. Na de dooi was de ondergrond zeer zacht”.

“Maandag moest ik na 17 kilometer stoppen omwille van de pijn en legde ik de rest van de marathon (42,195 kilometer) wandelend af.” De marathonloper hoopte na een nacht rust met de voet in het ijs dinsdag opnieuw te kunnen lopen, maar zijn arts raadde hem dat af.

“Ik durf het niet riskeren. Je moet luisteren naar je lichaam. Mijn dokter zegt dat ik na drie dagen rust normaal gezien van de blessure verlost zou moeten zijn.”

Dus legt Stefaan Engels voorlopig zijn dagelijkse marathon af in een rolstoel. Hij doet dit tegen dezelfde snelheid als lopend, 10 kilometer per uur. Engels hoopt tegen zaterdag de marathon opnieuw op twee benen te kunnen afleggen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?