MarathonMan heeft wereldrecord beet

Marathonloper Stefaan Engels heeft dinsdagavond zijn 53ste marathon in 53 dagen succesvol beëindigd. Hij behaalt daarmee een plaats in het Guinness Book of Records.

Ook de buitenlandse media waren naar Gent afgezakt voor het recordfeestje van Engels. (foto marathonman365)
Engels volgt de Japanner Akinori Kusada op als recordhouder. Kusada haalde in maart 2009 het Guinness Book of Records nadat hij 52 marathons in 52 dagen liep.

Dinsdag rond 15.30 uur vatte de 48-jarige Engels zijn recordmarathon aan. De laatste 2,2 km van de 53ste opeenvolgende marathon werden gelopen in de Topsporthal aan de Watersportbaan. Omstreeks tien voor acht was het record een feit.

Heel wat sportievelingen liepen een deel van de afstand mee met Engels. De MarathonMan blijft ondertussen zijn project om een heel jaar lang dagelijks een marathon te lopen verderzetten. Woensdagmiddag staat nummer 54 op het programma.

De voorbije maanden liep Engels meestal achtmaal rond de Gentse Watersportbaan gevolgd door een stukje in de Gentse Blaarmeersen om de volledige afstand van 42,195 km te behalen. Hij was ook even actief in Spanje

Engels begon zijn recordpoging op 1 januari dit jaar maar moest die op 6 februari herstarten door een voetblessure. Tijdens die blessure legde hij zijn dagelijkse marathon af in een rolstoel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?