Marathonloper traint achter vuilniswagen

De Twin Cities Marathon had vorig weekend met Bob Melcher een bijzondere deelnemer aan de start. De man is niet alleen al aan zijn derde pacemaker toe, hij traint ook tijdens zijn job als vuilnisman. Bekijk het filmpje!

Bob Melcher staat in zijn woonplaats Boston bekend als de Marathon Man. Zelfs tijdens het werk als afvalophaler traint hij gewoon door. Zo loopt hij dagelijks zo’n 16 km achter de vuilniswagen, en je mag ‘lopen’ hier wel letterlijk nemen.

Toch begon Bob pas op latere leeftijd te lopen. Toen hij nog in de marine zat, kreeg hij een hartaanval. Na het inplanten van een pacemaker begon Bob te lopen en al gauw waagde hij zich aan een marathon. Zijn doel is nu om in alle 50 staten van een Amerika 42,195 km te lopen. Na de Twin Cities Marathon in Minneapolis-Saint Paul van afgelopen weekend zit hij al in de helft.

Dat Bob gevoel voor humor heeft, is een understatement. “Ze vragen me wel eens ‘wat als je alle 50 staten hebt gedaan?’ Dan zeg ik dat ik opnieuw overal een marathon ga lopen, maar nu in alfabetische volgorde.” In de 21 jaar dat hij een pacemaker draagt, is hij al aan zijn derde exemplaar toe. “Ze zouden misschien wat langer meegaan als ik niet zoveel zou lopen, maar daar is geen sprake van”, lacht Bob.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?