Marathonheld voor één dag

Twee jaar na zijn marathonstunt lanceert Marathonman Stefaan Engels een nieuw project. In 2013 loopt hij niet zelf, maar leggen anderen dagelijks een marathon af rond de Gentse Watersportbaan.

Iedereen kan ‘Held voor één dag’ worden. Door een marathon te lopen, of de 42,195 km te delen met partner of meerdere vrienden. De tijd heeft geen belang, het draait om de uitdaging durven aangaan. Daarnaast is er ook maandelijks een ekiden voor bedrijventeams en zijn er formules voor klassen en scholen.

Wie Marathonman of Marathonwoman of the day wil worden, moet op voorhand reserveren om zeker te zijn van een bepaalde datum. 10 euro van elke inschrijving gaat naar een goed doel, een scholenproject om jongeren warm te maken om meer te sporten. 

Het parcours van de marathon bestaat uit acht rondjes rond de Watersportbaan en een klein stukje extra. Op weekdagen wordt er gelopen tussen 15u en 19u30 (in de zomer iets later, vrijdagen soms wat vroeger als er ook scholen meelopen). In de weekends is dit tussen 11u en 15u30.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?