Marathonfinish met gebroken heup & gebroken been

De marathon van Londen kende voor twee lopers een verrassend verloop. Zwaar gehavend haalden ze de finish.

Laten we beginnen met Kim Lappin. Na 13 kilometer voelde ze al een beetje pijn, en 6 kilometer voor het einde van de marathon werd die pijn haast ondraaglijk. De wedstrijddokter kwam bij Kim en die vermoedde dat de loopster haar heup gebroken had. Veel mensen zouden logischerwijze de handdoek in de ring gegooid hebben, maar dat gebeurde hier niet.

Kim – die wilde finishen in 3u45′ – kwam uiteindelijk na meer dan 8 uur over de meet. Meteen nadien werd ze grondig onderzocht en bleek dat haar heup inderdaad gebroken was. Kim werd meteen geopereerd. Haar motivatie om al die pijn te doorstaan? “Dit was de achtste keer dat ik geprobeerd had om een borstnummer voor deze marathon te krijgen. Nu ik hier voor het eerst kon deelnemen en er zo hard voor getraind had, wilde ik niet opgeven”, vertelde Kim na afloop.

Behekst punt

Kilometer 36 leek trouwens wel behekst in Londen, want daar ging het ook mis voor Jo Denton (foto). Haar deelname stond in het teken van het goede doel Children With Cancer, maar zes kilometer voor de finish voelde ze een stevige pijn. Supporters hielpen haar naar de aankomst van haar eerste marathon. Ook zij werd na afloop onderzocht, en blijkbaar had de wiskundelerares haar been gebroken. Via Facebook liet ze weten dat ze nog altijd veel pijn heeft, maar dat die draaglijk is dankzij het ingezamelde bedrag (3000 euro).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.