Marathondode haalt recordbedrag op

Tijdens de London Marathon is een deelneemster net voor de finish overleden. De dood van de vrouw weekte naast vele steunbetuigingen ook een massa geld los voor het goede doel waarvoor ze liep.

Claire Squires liet het leven in de laatste bocht van de prestigieuze marathon in de Engelse hoofdstad. Op de Birdcage Walk, het laatste stuk vooraleer Buckingham Palace en de finish op The Mall te bereiken, zakte ze plots ineen. De exacte doodsoorzaak staat nog niet vast.

De dertigjare kapster uit North Kilworth liep de marathon ten voordele van de Samaritans, een dienst die de klok rond emotionele steun biedt. Toen het tragische nieuws de wereld rond ging, kwam meteen ook het goede doel waarvoor ze liep in de schijnwerpers te staan. In enkele uren tijd stortten duizenden mensen immers al een bedrag van 150.000 euro op de rekening van haar JustGiving-site.

Eerder dit jaar had de Engelse ook al de Kilimanjaro beklommen voor het goede doel. Ze deed dat toen om geld in te zamelen voor de Royal Air Forces Association

Claire Squires is de tiende dode in de geschiedenis van de London Marathon. In vijf van de gevallen lag een hartaandoening aan de basis.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.