Marathoncrasher verbrodt wereldrecordfoto

Wilson Kipsang heeft zondag het wereldrecord op de marathon scherper gesteld op 2u03:23. Toch waren alle ogen gericht op een onbekende deelnemer, die seconden voor de Keniaan de finish overschreed.

Het moest dé foto van het jaar worden: Kipsang die na 2u03:23 de meet overschreed en het wereldrecord op de marathon met 15 seconden verbeterde. Maar daar stak een man met het borstnummer F7527 een stokje voor door over de nadar te springen en net voor de Keniaan over de meet te lopen. Met zijn ‘stunt’ wilde hij reclame maken voor een erotische site.

De man, die in Duitsland nu de ‘Bordell-Flitzer’ genoemd wordt, was niet aan zijn proefstuk toe. Een week geleden liep hij ook al het veld op tijdens de Bundesliga-wedstrijd tussen Hannover 96 en FC Augsburg.

Winnaar en kersvers wereldrecordhouder Kipsang kon wel lachen met het incident. “Ik begreep eerst niet goed wat er gaande was. Ik dacht dat het iemand van de organisatie was die meeliep. De man heeft mij niet gestoord, dus zijn we maar samen gefinisht”, lachte de Keniaan, die liep op de Adizero Adios Boost.

De organisatie stelde de actie van de Bordell-Flitzer minder op prijs en bekijkt of het klacht kan indienen tegen de man. “Het is een vervelend en triest voorval”, reageerde wedstrijdleider Mark Milde. “We moeten hier met het oog op de veiligheid lessen uit trekken naar de toekomst toe.”

VAN SCHUERBEECK DUIKT ONDER 2U15

Berlijn heeft zijn status als snelste marathonparcours in ieder geval weer alle eer aangedaan. De vijf recentste wereldrecords werden allemaal in de Duitse hoofdstad gevestigd.

Willem Van Schuerbeeck finishte als 16de en eerste landgenoot. Met 2u14:19 verbeterde hij zijn PR met meer dan een minuut.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?