Marathon van Gent afgelast

De Marathon van Gent die voorzien was op 23 september is afgelast door een gebrek aan medewerkers en financiële middelen. Ook het Gentse stadsbestuur kan het evenement niet redden.

“Jammer genoeg moeten we vaststellen dat we op minder dan 50 dagen van het evenement onvoldoende zekerheid hebben over deze beide bepalende componenten”, zegt organisator Gent Loopt op haar website. “Daarom moeten we tot onze grote spijt de Familie Marathon Gent editie 2012 overslaan, met als doel er in 2013 dubbel zo sterk te staan.”

Met die beleidsbepalende componenten bedoelt de organisatie een voldoende aantal medewerkers (ongeveer 300 personen op de dag van het evenement) en de nodige financiële middelen om de degelijkheid en de veiligheid van het evenement te kunnen garanderen (ongeveer 85.000 euro).

De Gentse schepen van Sport Christophe Peeters betreurt de afgelasting maar benadrukt dat de stad Gent niet kan tussenkomen. “Als het evenement op zich niet levensvatbaar is, kunnen we weinig doen”, zegt hij in De Morgen. “Normaal gesproken bieden we logistieke en financiële steun, maar blijkbaar heeft de organisatie dit jaar een te groot tekort aan sponsors en vrijwilligers. De stad heeft de middelen niet om dat gat te vullen.”

Met de Brussels Marathon & Half Marathon hebben deelnemers twee weken later een prima uitwijkmogelijkheid.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?