Marathon van Brussel zoekt nieuw parcours

De Marathon van Brussel, voorzien op zondag 5 oktober 2008, is genoodzaakt zijn parcours aan te passen.

De burgemeesters van de gemeenten Watermaal-Bosvoorde, Oudergem en Sint-Pieters-Woluwe verlenen immers geen toestemming tot doortocht op hun grondgebied, tenzij de organisatie instaat voor de politionele kosten. Deze politiekosten kunnen voor deze drie gemeenten makkelijk oplopen tot 30.000 euro of meer.

“Wij hebben niet de nodige financiële middelen om deze kosten te betalen. Trouwens, mochten we wel ingaan op deze eis, dan zou dit een gevaarlijk precedent kunnen scheppen”, aldus Christophe Impens, organisator van de Marathon van Brussel. “Mocht er een organisatie bereid zijn op te draaien voor politionele kosten, dan zou dit de toekomst van vele kleine en grote organisaties kunnen hypothekeren.”

De Marathon van Brussel (marathon, halve marathon, kids run en 5km Start to Run) is in de eerste plaats een promotie voor gezond leven en verantwoord sporten. Het is dan ook niet logisch dat een evenement dat aan sportpromotie én regio-promotie doet, moet opdraaien voor gemeenschapskosten.

“Uiteraard begrijpen wij dat kleine gemeenten zoals Watermaal-Bosvoorde, Oudergem en Sint-Pieters-Woluwe kampen met budgetaire problemen; daarom gaan wij samen met de federale en lokale politie op zoek naar een alternatief en aantrekkelijk parcours.” Het nieuwe voorstel tot parcours wordt verwacht tegen eind april.

De Marathon van Brussel begint stilaan internationale faam te verwerven en kende in 2007 een groei van maar liefst 100%! In 2007 waren er 1.800 buitenlandse deelnemers, komende uit 38 verschillende landen. In totaal liepen er 6.500 deelnemers door de Brusselse straten.

Omwille van deze groei en de kwaliteit van de organisatie werd de Marathon van Brussel beloond door de IAAF (wereldatletiekbond) met het label ‘Silver Road Race Organisation‘. Dit label wordt pas na het naleven van zeer strenge criteria uitgereikt. De Marathon van Brussel is de enige Belgische organisatie met zo’n label.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?