Marathon tussen de wilde beesten

Afzien als de beesten, dat is het motto van The Big Five Marathon. Vorig weekend liep een honderdtal sportievelingen 42,195 km tussen de wilde beesten in de Zuid-Afrikaanse savanne. Bekijk de foto's!

The Big Five Marathon was aan zijn negende editie toe. De race is genoemd naar de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel. Volgens de organisatie scheidt niets de lopers van het Afrikaanse wildleven, maar dit beruchte vijftal zijn ze onderweg toch niet tegengekomen. Zebra’s, giraffen en antilopen kruisten wel het pad van de sportievelingen.

De marathon loopt ook dwars door het territorium van een groep leeuwen, maar er werd naar goede gewoonte niets aan het toeval overgelaten om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Het startschot werd pas gegeven toen de leeuwen zich op een voldoende grote afstand van het parcours bevonden, en helikopters en gewapende rangers hieldden ook tijdens de wedstrijd een oogje in het zeil.

The Big Five Marathon had zijn start en finish in de Lakeside Lodge in het Entabi reservaat. Dat bevindt zich in de provincie Limpopo, tussen Johannesburg en het Kruger National Park. Onderweg was het genieten van de prachtige fauna en flora, maar toch ook wel afzien met heel wat hoogtemeters die overbrugd moeten worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?