Marathon Rotterdam krijgt Belgisch tintje

Het Nederlandse Like2Run en het Belgische Golazo sports hebben hun krachten gebundeld. Via het nieuwe bedrijf Golazo sports Nederland moeten populaire Like2Run-evenementen als de ABN AMRO Marathon Rotterdam zich extra kunnen ontplooien.

Mario Kadiks, al 29 jaar directeur van de ABN AMRO Marathon Rotterdam en nu ook algemeen directeur van Golazo sports Nederland: “Deze samenwerking biedt alleen maar voordelen. We kunnen over elkaars kennis en middelen beschikken, zoals bijvoorbeeld de database. Door de synergie kunnen we elkaar op elk vlak versterken en nóg professioneler gaan werken.”

Behalve de mooiste marathon van Nederland organiseert Like2Run de ABN AMRO CPC Loop Den Haag, de Ladiesrun Rotterdam, de Bruggenloop Rotterdam en (vorig jaar) de Vredesloop Den Haag. Evenementen die voldoen aan zeer hoge kwaliteitsnormen en jaarlijks in totaal zo’n 100.000 deelnemers, honderdduizenden toeschouwers en miljoenen tv-kijkers trekken.

Golazo sports is actief in België, Frankrijk en Kenia. Golazo organiseert jaarlijks ongeveer 200 recreatieve en topsportevenementen. De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon is de grootste van in totaal 30 lopen. Andere topevenementen zijn de Memorial Van Damme in Brussel (de finale van de Diamond League atletiek) en de Eneco Tour, de profwielerronde door België en Nederland.

Ook de recreanten komen aan hun trekken met de toerversies van de Ronde Van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix, en toertochten op Tour-reuzen als de Passo dello Stelvio en de Tourmalet.

‘HEEL NEDERLAND AAN HET SPORTEN KRIJGEN’

Bob Verbeeck, oprichter en CEO van de Golazo groep kijkt uit naar de samenwerking. “Ik ken Mario al jaren en heb grote bewondering voor wat hij in de loopsport heeft gerealiseerd. Onze samenwerking zie ik dan ook als een perfecte match en een logische volgende stap. Onze ambitie is om iedereen in Nederland aan het sporten te krijgen.”

Jos van der Vegt, voorzitter van Like2Run: “De focus van de samenwerking ligt op kwaliteit en creativiteit. Eén van onze eerste gezamenlijke initiatieven was gebaseerd op samenwerking rond de loopapp hardlopen met Evy, waarvan inmiddels in Nederland bijna 100.000 hardlopers gebruik maken. Nu we de handen ineen slaan, kunnen er meer van dit soort mooie initiatieven worden verwacht.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?