Marathon op gebroken enkel

Een Nieuw-Zeelandse marathonloopster die dacht dat ze in het wedstrijdbegin haar enkel had omgeslagen - terwijl hij in feite gebroken was - heeft de 42,195 km toch tot een goed einde gebracht.

Di Howarth sloeg haar enkel om toen ze 3 km ver was in de Motatapu Marathon. Althans, dat dacht ze! In feite had ze haar enkel gebroken, maar die diagnose werd niet gesteld toen de 56-jarige vrouw zich aanmeldde bij de dichtstbijzijnde verplegingspost. Haar enkel werd voorzien van een stevige tape en vooruit met de geit!

“Ik had alleen nog maar de finishlijn voor ogen, ook al deed het ongelooflijk veel pijn. Hoe verder ik geraakte, hoe erger de pijn werd”, zegt Howarth in The Southland Times. Pas na negen uur haalde ze de eindmeet, terwijl ze eigenlijk 5,5 uur had vooropgesteld. “De laatste twee kilometer waren de langste ooit.”

Hulpverleners aan de finish zagen de ernst van de situatie wel in en stuurden haar meteen door naar het Lakes District Hospital in Frankton, waar een breuk werd vastgesteld. “Het zag er niet goed uit. Heel erg slecht zelfs”, aldus Howarth. “De verpleegsters begrepen ook niet hoe ik verder ben kunnen blijven lopen, maar op het moment zelf vond ik het helemaal geen gek idee. Ik heb het toch maar gehaald, het was een emotioneel gebeuren.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?