Marathon op Antarctica voor Duchenne

Steven De Vlieger gaat de Antarctic Ice Marathon lopen. Achter zijn deelname aan de koudste marathon ter wereld schuilt een hartverwarmende strijd tegen de ziekte van Duchenne.

De Antarctic Ice Marathon is een unieke wedstrijd. Slechts 56 deelnemers over de hele wereld nemen deel aan deze 42,195 km op de koudste plaats ter wereld. Voor Steven De Vlieger wordt het meteen ook het decor voor een unieke actie voor het goede doel. Met zijn deelname wil hij aandacht vragen en geld inzamelen voor de strijd tegen de ziekte van Duchenne.

Steven kwam via de school van zijn kinderen in contact met Florian. Deze 11-jarige jongen lijdt aan de ziekte van Duchenne, een erfelijke vorm van spierdystrofie waarbij spieren niet zoals gewone spieren werken, maar worden omgezet in vetweefsel. “Sinds ik zijn verhaal ken, koester ik een enorme bewondering voor Florian”, zegt Steven. “Er is nog steeds geen medicijn voor de ziekte. Verder onderzoek in deze materie is een must, maar ook een enorm zware kost. Samen willen we hier iets aan doen, niet alleen voor Florian, maar voor iedereen met de ziekte van Duchenne.”

En dus loopt Steven de Antarctic Ice Marathon. Deze wedstrijd krijgt wereldwijde aandacht, net wat Duchenne ook nodig heeft. Om de ziekte letterlijk meer op de kaart te zetten, zal hij ter plaatste een vlag planten.

Steven wil met zijn Antarctic Run for Duchenne ook de nodige fondsen inzamelen en richt zich daarom tot sponsors, gemotiveerde bedrijven die willen meewerken aan zijn project. Veldrijder Sven Vanthourenhout heeft zich al geëngageerd als peter, actrice Caroline Maes is meter. Met het ingezamelde geld wil Steven enerzijds een materiële bijdrage leveren aan de ouders van Florian, en anderzijds wil hij de overige opbrengst schenken aan onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Als hij de nodige sponsors vindt, gaat het project door in 2016.
Klik hieronder door voor meer info!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?