Marathon om middernacht

Niet iedereen zette het nieuwe jaar in met een glas bubbels of een sigaar. In Zürich begonnen een 200-tal sportievelingen om klokslag middernacht aan een nieuwjaarsmarathon.

De Neujahrsmarathon is sinds 2005 een jaarlijkse traditie in de grootste stad van Zwitserland. De wedstrijd is erg populair bij buitenlanders. Zij kunnen op deze eerste officiële IAAF-marathon van het jaar immers (voor even) de beste jaartijd van hun land achter hun naam zetten.

Ook in eigen land kon je het nieuwe jaar inlopen in Westerlo. Op de Sil-Wester-Loop werd gisteren om 23u45 het startschot gegeven voor 4,5 of 11,3 km. Wim Van Doren won de kortste afstand in 15:34 en kwam dus een dikke halve minuut te kort om nog net voor middernacht binnen te zijn toen het vuurwerk volgens Chinese traditie werd afgeschoten.

Wil je zelf 2012 ook op een sportieve manier inzetten? Dan kan je volgende week zondag 8 januari terecht in Oostende op de Nieuwjaarsrun. De start van de 6 km en de 15 km worden om 11u gegeven op de Zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers. Het parcours is overwegend glooiend en gaat over het rulle zandstrand, doorheen de duinen en over de dijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?