Marathon lopen tijdens ziekteverlof? Het kan!

Een Nederlander die ontslagen werd omdat hij tijdens zijn ziekteverlof een marathon had gelopen, heeft van de rechter gelijk gekregen. De werkgever had de man niet zomaar de laan mogen uitsturen.

De magazijnmedewerker was al sinds begin 2012 arbeidsongeschikt. Toch was de man thuis aan het klussen en nam hij regelmatig aan loopwedstrijden deel, zoals de marathon van Rotterdam in april 2013. Toen zijn werkgever, een installatiebedrijf uit Groningen, hierachter kwam, werd hij onmiddellijk de laan uit gestuurd.

De zaak kwam al eens voor en toen kreeg de werkgever in kort geding gelijk. Maar nu oordeelt de rechtbank van Groningen dat het bedrijf nooit op de stoel van arts had mogen gaan zitten. De rechter verwijt de werkgever dat hij zonder overleg met de bedrijfsarts zelf de conclusie heeft getrokken dat lopen en klussen het herstel in de weg zouden staan.

De rechter oordeelde dat het ontslag ongeldig is en de werknemer recht heeft op achterstallig loon, vakantiegeld en vakantiedagen. Bij elkaar gaat het om ruim 10.000 euro bruto. De werkgever heeft al laten weten nog in hoger beroep te gaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?