Marathon lopen na belediging Grieken?

Een Griekse inwoner van Wetteren eist dat gemeentesecretaris Tom Van West een marathon loopt na een 'weinig respectvolle uitspraak' over het Griekse voetbal op Facebook.

“Gelukkig liggen de Grieken eruit: niet om aan te zien…” postte de Wetterse gemeentesecretaris Tom Van West op zijn Facebook-pagina na de uitschakeling van Griekenland op het WK voetbal. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij gemeenteraadslid Savas Moschidise, die tevens het Grieks restaurant Marathon uitbaat.

“In zijn mandaatfunctie kan hij zich zulke, weinig respectvolle uitspraken ten opzichte van de Griekse gemeenschap niet veroorloven”, zegt Savas in Het Nieuwsblad. “Ik eis publieke verontschuldigingen. Als boetedoening mag Van West een marathon lopen van aan mijn restaurant naar de Griekse ambassade om daar zijn schriftelijke excuses te overhandigen aan de ambassadeur. Na afloop trakteer ik hem op een energieherstellende maaltijd.”

Secretaris Van West reageerde als volgt: “Ik heb helemaal niks tegen Grieken, laat staan dat ik hen viseer. Maar ik was geen fan van hun betonvoetbal en vond dat de Costa Ricanen de kwalificatie meer verdienden. Een marathon heb ik trouwens niet in de benen”, aldus Van West, die als bescheiden antwoord aan Savas ondertussen wel al 10 kilometer liep van aan restaurant Marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?