Marathon in Disneyland

Een marathon lopen kan je tegenwoordig op de gekste plaatsen, zelfs in Walt Disney World! De Braziliaan Fredison Costa won voor de 2de keer op rij, voor zijn landgenoot Adriano 'Goofy' Bastos. Bekijk de foto's!

Het was al voor de 19de keer dat er een marathon gelopen werd dwars doorheen de vier themaparken van Walt Disney World in het Amerikaanse Orlando: Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom en de Hollywood Studios . Naast de marathon, goed voor 16.500 deelnemers en 13.500 finishers, konden Disney-fans zich afgelopen weekend ook uitleven op de Disney Family Fiesta, Disney Kids’ Races, Mickey Mile, Walt Disney World Half Marathon en Marathon Relay.

Volgens de organisatie namen lopers uit alle 50 Amerikaanse staten en 60 andere landen deel aan één van de wedstrijden. In totaal kwamen er 56.000 sportievelingen in actie. De opbrengst van de verschillende events ging deels naar goede doelen.

De Braziliaan Fredison Costa won de marathon voor het tweede jaar op rij in 2u19:01. Hij bleef net als vorig jaar zijn landgenoot Adriano Bastos voor. De twee liepen zowat de hele wedstrijd zij aan zij, tot Costa er drie kilometer voor de finish vandoor ging. Hij had aan de meet 14 seconden voorsprong.

Bastos won de Walt Disney World Marathon eerder al zeven keer, hetgeen hem de bijnaam Goofy opleverde. Na zijn overwinning in 2006 liet hij overigens een Mickey Mouse op beide kuiten tatoëren.