Marathon Eindhoven voor het eerst over één ronde

Tijdens de 32e DLL Marathon Eindhoven zullen de marathonlopers hun 42,195 km voor het eerst in één ronde kunnen afleggen. Goed nieuws voor de vele Belgische lopers die er op 11 oktober hun nationaal kampioenschap afwerken!

Er zakken elk jaar sowieso al heel wat landgenoten af naar Eindhoven voor een snelle marathon, maar dit jaar krijgt de wedstrijd een extra pigment. Eindhoven is op 11 oktober immers gastheer voor het Belgisch kampioenschap marathon. Een BK dat buiten de landsgrenzen wordt georganiseerd, da’s toch vrij uniek! Het definitieve programma van de DLL Marathon Eindhoven wordt op woensdag 15 april aanstaande bekend gemaakt. Op deze dag openen ook de inschrijvingen voor alle afstanden.

NIEUW PARCOURS

Het nieuw ontworpen marathonparcours leidt de deelnemers in de eerste helft van de route langs toonaangevende locaties zoals het Philips Stadion, Strijp-S, Evoluon, Hovenring, High Tech Campus en Genneper Parken en sluit bij de Montgommerylaan aan op het reeds bestaande parcours van de halve marathon in het noorden van de stad. De sfeervolle finishlijn blijft, zoals de afgelopen jaren, op de Vestdijk

In samenwerking met de High Tech Campus, die nieuw is op het parcours, wil de organisatie haar deelnemers jaarlijks een innovatieve verrassing bieden wanneer zij het gedeelte over de Campus afleggen om op die manier de beleving tijdens de marathon verder te verhogen.

‘WENS VAN DEELNEMERS EN ORGANISATIE’

Het afgelopen anderhalf jaar is goed nagedacht over de invulling van de nieuwe route die uitvoerig besproken en afgestemd is met Gemeente Eindhoven en de betrokken hulpdiensten. Gisteren ontving de organisatie een schriftelijke bevestiging van de gemeente dat zij verder kunnen gaan op de ingeslagen weg. Directeur Edgar de Veer: “De introductie van een één-ronde-parcours bij de marathon is een lang gekoesterde wens. Als evenement willen we lopers optimaal faciliteren en daar zijn we altijd ruimschoots in geslaagd, met jaarlijks zeer mooie waarderingscijfers tot gevolg. Uit onderzoek bleek echter ook dat ruim zeventig procent van onze oud-deelnemers de voorkeur geeft aan één ronde van 42 kilometer en 195 meter, terwijl wij altijd twee nagenoeg gelijke rondes van 21,1 kilometer hebben aangeboden. Met de introductie van het één-ronde-parcours verwachten wij de aantrekkingskracht van de DLL Marathon Eindhoven voor zowel deelnemers, als voor de stad Eindhoven en haar inwoners, aanzienlijk te vergroten. Natuurlijk vergt de realisatie van een één-ronde-parcours meer van onze organisatie, onze vrijwilligers en de samenwerkingspartners, maar wij zijn ervan overtuigd dat wij er gezamenlijk in zullen slagen de nieuwe ronde kwalitatief goed en met zo min mogelijk overlast voor het overige verkeer en de direct omwonenden te realiseren.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?