Marathon des Sables begint eentonig verhaal te worden

Het voorbije weekend kwam er een einde aan de 33ste editie van de bekende ultra Marathon des Sables. Dat einde was ... behoorlijk voorspelbaar.

De overwinning in de Marathon des Sables ging bij de mannen naar Rachid El Morabity. De Marokkaanse thuisloper legde de etappewedstrijd van 250 kilometer af in 19 uur en 35 minuten. Het was voor El Morabity al zijn vijfde opeenvolgende zege in Marokko, zijn zesde in totaal. De 33ste editie van deze ultra werd trouwens een klein familiefeest, want Rachids broer Mohamed eindigde op de tweede plek (20 uur en 1 minuut).

Bij de dames sleepte Magdalena Boulet de overwinning in de wacht. Voor de Amerikaanse was het haar eerste triomf in de woestijn. Zij deed er 25 uur en 11 minuten over en had zo ruim een uur voorsprong op haar eerste achtervolgster, Bouchra Eriksen uit Denemarken.

Ons land bracht 3 lopers in de top 100 bij de mannen. Gauthier Crommelinck eindigde op de 44ste plek (23 uur en 52 minuten). Kasper Vanherpe nam de 80ste plaats in beslag (25 uur en 32 minuten). Thomas Thewissen finishte op de 90ste plaats (25 uur en 51 minuten). Bij de vrouwen liep Ruth Viane uit in 36 uur en 32 minuten, wat haar een 50ste plek opleverde.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?