Marathon achter tralies

In het Franse Nantes werd er onlangs een marathon gehouden op een wel heel speciale plaats. Gedetineerden liepen in de plaatselijke gevangenis 66 rondjes van 638 meter. Bekijk de foto's!

Het marathonidee kwam van twee gedetineerden die tijdens de wandeling al regelmatig liepen, maar wat meer tijd wilden om kilometers te maken. Uiteindelijk gingen vijf gevangenen de uitdaging aan. Er werd een rondje van 638 meter uitgestippeld in de vorm van een acht, inclusief bevoorradingspost. Alle vijf finishten ze in minder dan de vooropgestelde vier uur, daarbij aangemoedigd door gevangenispersoneel en medegedetineerden.

“In de gevangenis heb je iets nodig dat je vooruitstuwt”, zegt de 48-jarige Robert. “Deze marathon is een echte inspiratiebron geweest de voorbije weken. We kregen allemaal een trainingsschema, dat we minutieus afgewerkt hebben.”

Stéphane kwam als eerste over de meet. “In de gevangenis is lopen erg belangrijk. Die momenten geven je een zeker gevoel van vrijheid tussen de vier muren. Sport staat voor mij gelijk met waarden en discipline. Dat kunnen we gebruiken als we hier later buitenkomen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?