‘Mannen met een lange ringvinger lopen sneller’

Onderzoekers van de universiteit van Cambridge hebben een opvallende vaststelling gedaan na onderzoek op meer dan 500 halve marathonlopers. Hoe groter het verschil tussen de ringvinger en de wijsvinger, hoe sneller mannen lopen.

Mannen hebben vaak een korte wijsvinger en een lange ringvinger. Vroeger onderzoek wees al uit dat een lange ringvinger in vergelijking met de wijsvinger een gevolg is van meer blootstelling aan testosteron in de baarmoeder. Onderzoekers van de universiteit van Cambridge hebben nu ontdekt dat mannen met een groot lengteverschil tussen ringvinger en wijsvinger sneller kunnen lopen.

De onderzoekers bestudeerden de finishtijden van 542 deelnemers aan de Robin Hood Half Marathon in het Engelse Nottingham en ze maten ook de lengte van hun ring- en wijsvinger. In het wetenschappelijk tijdschrift Plos One staat te lezen dat de 10% mannen met het grootste ringvinger-wijsvingerverschil gemiddeld 24 minuten en 33 seconden sneller bleken te zijn dan de 10% mannen met het kleinste verschil. Dezelfde conclusie bij de vrouwen, maar daar was het verschil met 12 minuten iets kleiner.

Nog dit: mannen met een groot ringvinger-wijsvinger verschil zijn niet alleen sneller, ze zouden ook een hogere seksdrive en meer zaadcellen hebben als volwassene. Meteen een verklaring waarom snelle afstandslopers zoveel aantrek hebben bij de vrouwen?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?