Man wint loopwedstrijd terwijl hij jongleert

Stel: je ziet af tijdens een loopwedstrijd en plots steekt iemand je voorbij terwijl ie doodleuk wat jongleerballen hoog houdt. Klinkt misschien wat onwezenlijk, maar het kan wel degelijk.

Michel Bergeron liep in het Canadese Halifax de Navy 10 K voor eigen volk en had zijn zinnen gezet op het wereldrecord ’10 km joggling’. En joggling betekent dus inderdaad: jongleren tijdens het lopen. Bergeron had dat record op de 5 kilometer al eens bijna te pakken gekregen, maar nu lag zijn focus op de 10 K.

De Canadees had twee pacers bij zich en ondanks een te snelle start verpulverde hij het record met 50 seconden. Bergeron arriveerde na 35’36” (een gemidelde snelheid van bijna 17 km/u) en was zo ook sneller dan de rest van het deelnemersveld. De eerste achtervolgers eindigden op een handvol seconden.

Voorlopig is het record niet officieel, want Guinness moet het nog erkennen. Bergeron maakt zich sterk dat dat geen probleem zal zijn. Zo werd bijvoorbeeld heel zijn tocht vastgelegd op video, een van de eisen van Guinness. Hieronder vind je een ander filmpje van Bergeron, kwestie dat je je wat kan voorstellen bij joggling.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?