Man waagt zich aan marathon … over de Chinese muur! (video)

Een marathon lopen met de Chinese Muur als decor? Deze Amerikaan filmde zijn ervaring en dat levert intens beeldmateriaal op.
De Amerikaan Jordan Simons reist sinds enkele jaren continu de wereld rond. Vijf jaar geleden verkocht hij al zijn persoonlijke bezittingen en startte hij zijn eigen YouTube-kanaal, TheLifeOfJord. Met succes. De wereldreiziger heeft op vijf jaar tijd meer dan 200.000 geabonneerde volgers. 
In tijden dat verre reizen maken niet echt aan de orde is, blikken we graag terug op een van zijn eerdere spectaculaire reiservaringen. De jonge Amerikaan had zich voorbereid om The Great Wall Marathon te lopen, een van ’s werelds meest uitdagende marathons. En dat is het minste wat je kan zeggen van deze marathon die amper over vlak terrein gaat. Deelnemers krijgen er heel wat steile hellingen voor de kiezen, inclusief duizenden treden van de Chinese Muur (maar liest 5164 om precies te zijn!). 

Ondanks dat Jordan goed voorbereid was en erg enthousiast aan de uitdaging begon, tonen de beelden aan hoe zwaar deze extreme marathon wel niet is. Met de camera in de hand, neemt hij je mee met zijn poging om een van de zwaarste marathons ter wereld te bedwingen. Voor je je op 15 mei 2021 aan deze marathon waagt, bekijk je best eerst even Jordans poging …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?