Man verklaart waarom hij looptrainingen naakt afwerkt

Een man moest deze week zijn looptraining staken. De politie hield hem tegen omdat hij ... geen kleren droeg. Daar had de loper naar eigen zeggen een goede reden voor.

Vreemd bericht uit het Amerikaanse Redmond, bij Seattle. Eerder deze week hield de politie er rond 4 uur ’s nachts een loper tegen in de buurt van een Microsoft-vestiging. De vrouwelijke agente kon haar ogen eerst niet geloven en riep er daarom een collega bij. Reden van dat ongeloof: de loper was naakt. Enfin, hij droeg wel loopschoenen, maar daar stopte het dan ook.

De naakte loper werd in de politiewagen gezet en mocht uiteraard ook even uitleggen waarom in hemelsnaam geen kledij droeg. Zijn antwoord was dat hij in het koude weer probeerde om zijn immuunsysteem te verbeteren.

De politie gaf de man geen boete, maar wees er op haar Facebook-pagina wel op dat dit eigenlijk onder openbare zedenschennis valt. Maar omdat er geen ‘slachtoffers’ vielen, liet de arm der wet het blauw-blauw. De politie liet op diezelfde Facebook-pagina ook weten dat er geen foto’s van de feiten beschikbaar zijn. Dat was in Nieuw-Zeeland wel even anders, waar ook een naakte loper gespot werd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?