Man loopt volledige in plaats van halve marathon na eigen fout

De Fargo Marathon in het Amerikaanse Sanford (Florida) kreeg met Mike Kohler een opmerkelijke deelnemer.

Mike Kohler liep in het verleden al wedstrijden van 5 en 10 kilometer, maar wilde de lat in 2018 wat hoger leggen en schreef zich in voor de Fargo Marathon. Weliswaar niet voor de wedstrijd van 42,195 km, wel voor de halve marathon.

De 26-jarige loodgieter stond vol goede moed in alle vroegte aan de start, maar daar liep het al mis. De marathon begon om 7u ’s ochtends, de halve marathon ging een kwartier later van start. Drie keer raden hoe laat Kohler vertrok …

De loper was zich niet bewust van zijn vergissing en hoorde ook niet wat er omgeroepen werd omdat hij een hoofdtelefoon op had. Tijdens de wedstrijd rook Kohler wel onraad toen hij de signalistatie langs de kant van de weg zag. En na zo’n 16 kilometer kruisten de marathonlopers de halvemarathonlopers en wist Kohler hoe laat het was.

Onder het motto ‘ik ben hier nu toch’ liep de man de volledige marathon uit. Hij deed er net geen 6 uur over. “Het toont dat je meer kan dan je vermoedt”, verklaarde de loper achteraf. Aan de finish kreeg hij medaille voor zijn deelname … aan de halve marathon. De mensen aan de finish deelden die medailles uit op basis van de borstnummers. En Kohler droeg er uiteraard eentje van de halve marathon. Wisten de vrijwilligers aan de aankomst veel dat Kohler per ongeluk dubbel zo veel gelopen had.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?