Man loopt Ronde van Vlaanderen uit

Hugo Derycke is erin geslaagd om de Ronde van Vlaanderen in één ruk uit te lopen. De West-Vlaming overwon 264,9 km en 19 hellingen in 38 uur tijd.

Hugo Derycke begon vrijdagmorgen om 7u in Loppem aan zijn Ronde van Vlaanderen op loopschoenen. Zaterdagavond finishte hij in Oudenaarde om 21u op de tonen van Thunderstruck van AC/DC.

Een dag na zijn stunt kan Derycke het nog niet allemaal vatten. “Ik zit nog een beetje in de roes van mijn prestatie”, zei de Avelgemnaar op Sporza. “Het was loodzwaar, maar ik heb heel veel steun gekregen onderweg. Vooraf had ik een beetje schrik van de reactie van de wielertoeristen, die vanaf zaterdagmorgen mijn pad kruisten. Maar het is ongelooflijk hoeveel aanmoedigingen ik van hen gekregen heb.”

Het was al het tiende jaar op rij dat Hugo Derycke een sportieve stunt realiseerde. Het begon in 2005 met een volledige triatlon, vorig jaar liep hij nog de Spartathlon uit.”Ik probeer elk jaar iets unieks te bedenken. Het moet wel een echte uitdaging zijn. Telkens sta ik aan de start met de vraag of ik het wel zal halen. Ook nu is het licht vele keren uitgegaan. Er hebben vele emoties door mijn hoofd gespeeld.”

Met zijn Ronde op loopschoenen wilde Hugo Derycke geld inzamelen voor het Kinderkankerfonds. Meer info over zijn project vind je via zijn Facebook-pagina hieronder. Gevraagd naar zijn favoriet voor de Ronde van Vlaanderen voor profs, antwoordde Derycke zonder aarzelen Stijn Devolder. “Daar bestaat geen twijfel over, hij is namelijk de peter van mijn campagne voor het goede doel.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?