Man loopt marathon in 2u41’… verkleed als banaan!

Een Amerikaanse loper vestigde een opmerkelijk wereldrecord: hij liep de snelste marathon ooit... verkleed als banaan!

Op 19 januari 2020 liep Jordan Maddocks een marathon in Arizona (USA) in een prachtig felgeel bananenkostuum. Hij finishte in 2u41’27”, een zeer indrukwekkende tijd! Hiermee verbeterde hij het vorige record met maar liefst 6 minuten.

Het was niet de eerste keer dat Maddocks verkleed als banaan liep. Hij deed het al eens in 2019 om een vriend te steunen die een longtransplantatie moest ondergaan. Dit jaar haalde hij zijn bananenkostuum opnieuw uit de kast, deze keer om zijn vader, die op dat moment zijn eerste marathon liep, een hart onder de riem te steken. Zo mooi kan de liefde tussen een vader en een zoon zijn!

Onder zijn opmerkelijke loopoutfit droeg Maddocks gelukkig wel goeie loopschoenen, namelijk de Nike Next%, de snelste loopschoen van 2019 volgens Strava (die momenteel onder vuur ligt door het feit dat hij “oneerlijk voordeel” zou opleveren aan de dragers ervan).

Het wereldrecord voor de snelste halve marathon verkleed als een stuk fruit (want uiteraard bestaat dat ook!) staat op naam van Melvin Nyairo sinds 20 oktober 2019. Hij finishte volledig “bananas” na 1u15’35”. Ook straf!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?