Man loopt 170 km als opwarming … en wint daags nadien zware ultra

Het is verstandig om goed op te warmen voor je begint te lopen. Maar wat deze Dave Proctor deed, is voor haast iedereen allicht wat van het goede te veel.

Dave Proctor nam recent deel aan de Lost Soul Ultra, een wedstrijd van 160 kilometer in het Canadese Lethbridge. Als opwarming liep hij … 170 kilometer! Hij deed er twee dagen over om van zijn woonplaats naar de startlocatie te lopen.

Proctor vertelde dat hij zich daags na die ‘opwarming’ (en dus op wedstrijddag) niet volledig gerecupereerd voelde. Kunnen we inkomen. Maar dat was voor de man geen reden om forfait te geven. Nochtans waren ook de weersomstandigheden niet ideaal: de temperatuur flirtte met de 40 graden.  

Proctor begon eerder traag, maar haalde steeds meer lopers in naarmate de wedstrijd vorderde. En na 19u27’22” kwam hij … als winnaar over de streep. Proctor overwoog zelfs nog om naar huis te lopen, maar dat zag zijn vrouw niet zitten.

Al deze inspanningen zijn eigenlijk nog maar voorbereiding voor Proctor, want in de zomer van 2018 wil hij dwars door Canada lopen in 66 dagen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?