Man legt dezelfde loopwedstrijd 50 keer na elkaar af

De Two Oceans Marathon viert in april zijn 50ste verjaardag. Dave Chamberlain heeft zo zijn eigen manier gevonden om dat jubileum in de verf te zetten.

Ultraloper Dave Chamberlain vind je dezer dagen haast uitsluitend al lopend terug in Zuid-Afrika. Daar legt hij het parcours van de Two Oceans Marathon liefst 50 keer af in 50 dagen. Hij doet dat niet alleen om de 50ste verjaardag van deze mooie loopwedstrijd te vieren, want de opbrengst van zijn onderneming gaat naar BirdLife South Africa.

Met het geld dat Chamberlain ophaalt, zal BirdLife South Africa proberen om veilige broedplaatsen voor de Afrikaanse pinguïn te creëren aan de Indische Oceaan. Nu zijn die er niet, en dat brengt de Afrikaanse pinguïn in een lastig parket. Hun belangrijkste voedingsbron (sardines) is niet meer te vinden aan de westkust (Atlantische Oceaan), wel aan de zuidkust (Indische Oceaan).

Je wil natuurlijk ook graag weten hoeveel kilometer Chamberlain moet lopen. Wel, de Two Oceans Marathon is 56 kilometer lang. 50 x 56 = 2800 kilometer. Elke dag begint hij om 4.30u aan zijn dagelijks rondje in Zuid-Afrika. Via de link hieronder blijf je op de hoogte van deze bijzondere looponderneming.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?