Man geeft job op en valt 35 jaar oud looprecord aan

Records zijn er om gebroken te worden, maar het ene houdt net wat langer stand dan het andere. Adam Kimble doet alvast een poging om een 35 jaar oud record van de tabellen te vegen.

35 jaar geleden liep ene Frank Giannino Junior op 46 dagen, 8 uur en 36 minuten van Huntington Beach naar New York, ofwel van het westen van Amerika naar het oosten. Dat record staat momenteel nog steeds in de boeken.

Enkelingen probeerden wel om beter te doen dan Giannino Junior, maar faalden stuk voor stuk. Marshall Ulrich kwam er in 2008 het dichtste bij en finishte na 52 dagen.

En nu is het dus de beurt aan Adam Kimble. De 29-jarige Amerikaan gaf een jaar geleden zijn job op om te gaan reizen. Naar eigen zeggen is hij nog niet helemaal klaar om weer aan het werk te gaan en dus heeft hij nog een leuke activiteit verzonnen.

Zijn recordpoging start vandaag, 15 februari, en is via onderstaande link op de voet te volgen. Als alles goed gaat, zal Kimble zo’n 4800 kilometer afleggen en op 31 maart arriveren op Times Square.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?