Man breekt wereldrecord achterwaarts lopen (video)

En deed dat aan een behoorlijk snel tempo!
Het Guinness World Record heeft er weer maar eens een nieuwe recordhouder bij. De Amerikaan Brendan Kelly brak het wereldrecord achterwaarts lopen op de 1 mijl. Die legde hij af in 5’53”, waarmee hij nipt onder het voorgaande record van Aaron Yoder (5’54”) duikt. Dat betekent dat Kelly gemiddeld 16,4 km/h of 3’39″min/km liep. Een tempo dat heel wat lopers ook ‘voorwaarts’ niet halen. In het filmpje hieronder kan je zijn recordpoging bekijken. 
Een maand eerder werd ook al het wereldrecord achterwaarts lopen op de halve marathon bij de vrouwen verbeterd. Shantelle Gaston-Hird finishte de Manchester Half Marathon in 2u16’03” en verpulverde het voorgaande record met meer dan 3 minuten. Dat achterwaarts lopen populair is, bewijst ook de komst van het eerste WK, dat volgende zomer in Londen plaatsvindt. 
Het mag er misschien grappig uitzien, achterwaarts lopen brengt wel voordelen met zich mee. Zo zou het onder meer de impact op je gewrichten beperken. Zelf eens uitproberen? Hier lees je er meer over.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.