Maasmechelse ultraloper bedwingt mijnterril en voltooit Everesting Challenge

Lopen naar het dak van de wereld: Eric Engelen slaagde vrijdag met glans in zijn 'Everesting'-poging, waarbij hij de oude mijnterril van Eisden maar liefst 104 keer op- en afliep.

Vorige week kon je hier al lezen dat de 50-jarige politieman uit Maasmechelen zich waagde aan de bekende ‘Everesting challenge’. Het doel van deze uitdaging is om 8848 hoogtemeters te lopen of fietsen, net alsof je de echte Mount Everest beklimt.

Eric Engelen ging de uitdaging aan en koos hiervoor de oude mijnterril van Eisden als locatie. De terril is 450 meter lang en telt 88 hoogtemeters. Gezien enkel de geklommen hoogtemeters tellen, moest Engelen de heuvel zo’n 103 keer oplopen om aan 8848 meter te raken.

Engelen begon zijn challenge vrijdag 9 april al om 5 u ’s ochtends om zeker voor de avondklok van middernacht terug te zijn. Iets meer dan 17 uur later én maar liefst 93,5 km en 9.082 hoogtemeters verder, voltooide hij zijn waanzinnige Everesting. U leest het goed: hij liep zelfs meer dan nodig om ’toch maar zeker te zijn’. Maar liefst 104 keer bedwong hij de oude terril.

Onderweg kreeg Engelen steun van andere lopers, waaronder Dirk Dexters en Jasper-Frederik Joostens. Dexters liep mee tot halfweg en bereikte zo de zogenaamde basecamp van 4424 hoogtemeters. Hij liep de terril 52 keer op, verdeeld over een afstand van 51 km. Ook Joostens zette een knappe prestatie neer door de terril 29 keer te bedwingen. Opmerkelijk: de 12-jarige zoon van Engelen is duidelijk ook niet verlegen om een uitdaging, want hij liep de terril 21 keer op en af … 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?