Maandagavond groot (loop)feest in Tessenderlo met 38ste editie The Primagaz Classic

Op de maandagavond van Looi Feest staat traditioneel de beroemde stratenloop door het bruisende centrum van Tessenderlo op het programma. Dat zal dit jaar niet anders zijn. De 38ste (!) editie van The Primagaz Classic verwelkomt op 8 juli opnieuw duizenden lopers voor loopwedstrijden van 4 en 10 km en de Persil Kids Run van 1 km. Inschrijven voor dit grote loopfeest kan nog tot vlak voor de start.

Van vrijdag 5 juli tot en met maandag 8 juli is het weer Looi Feest in Tessenderlo. Het dorpsfeest biedt een gevarieerd programma, met The Primagaz Classic als hoogtepunt en afsluiter op maandagavond. Om 19u weerklinkt in de Neerstraat het startschot voor de Persil Kids Run: kinderen van 4 tot 12 jaar geven het beste van zichzelf op een parcours van 1 km. Alle lopertjes worden beloond met een T-shirt, een toffe herinneringsmedaille en een verfrissend drankje. Een halfuur later gaat, ook in de Neerstraat, de 4 km van start en om 20u start op de Rijt de 10 km. Alle afstanden finishen in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo.

Het parcours van de 4 en de 10 km loopt langs de kermiskramen in het bruisende centrum van Tessenderlo. Wie kermis zegt, denkt meteen aan de draaimolen en de ‘flosj’ en onder het motto ‘Pak de Flosj’ kunnen de lopers ook dit jaar weer hun kans wagen. Wie de flosj die boven de hoofden van de lopende massa bungelt kan pakken, wint één van de 20 waardebonnen van 25 euro geschonken door Winkeldorp Tessenderlo.

Ook wie gebrand is op een toptijd komt aan zijn trekken in The Primagaz Classic. Op de 10 km kunnen de lopers beroep doen op het AA Drink Pacer Team. Er zijn pacers voor volgende tempo’s per kilometer: 4’30”, 5’, 5’30”, 6’ en 6’30”.

Primagaz, de Belgische marktleider van propaangas, is de nieuwe title partner van The Classic, die met 38 edities terecht een échte loopklassieker genoemd mag worden. “The Classic past écht bij ons, aangezien we in Tessenderlo gelegen zijn en veel aandacht hebben voor een gezonde bedrijfscultuur en het welzijn van onze medewerkers”, zegt Mattias Drijkoningen, CEO van Primagaz. “Zoals zoveel bedrijven zijn we vaak op zoek naar nieuwe medewerkers en lokaal talent. Een loopwedstrijd is daarbij de perfecte manier om onze naamsbekendheid in de regio te vergroten.”

Burgemeester Karolien Eens: “De Classic is altijd één van de hoogtepunten van Looi Feest. Traditioneel bruist Tessenderlo dan nog meer. En elk jaar als ik de massa lopers zie, moet ik mijmerend terugdenken aan mijn eerste deelname. Als kind liepen wij onder luid gejuich van joelende toeschouwers de ziel uit ons kleine lijfje. Een héérlijk gevoel was dat!”

Schepen van Sport Kurt Vermeyen: “Looi Feest betekent samen feesten, maar voor veel mensen betekent Looi Feest de Classic. Onze Classic is in heel Vlaanderen bekend als een gezellig sportevent dat je niet mag missen. Ik zal maandag alvast paraat staan om de sportieve meute aan te moedigen.”

Inschrijven voor de 38ste editie van The Primagaz Classic kan de dag zelf nog online of ter plaatse. Tot en met zaterdag 6 juli kan je je ook inschrijven bij REN Sport in Tessenderlo.

The Primagaz Classic maakt ook deel uit van de Educare Victors Cup, een loopcriterium dat de twaalf grootste loopwedstrijden van Limburg verenigt.

PRAKTISCHE INFO THE PRIMAGAZ CLASSIC

Programma maandag 8 juli 2024:

• 17u: afhalen borstnummer Gemeentelijk Sportpark Tessenderlo
• 19u: start Persil Kids Run
• 19u30: start Primagaz Jogging 4K
• 20u: start The Primagaz Classic 10K

Start & finish:

• Start – Persil Kids Run 1 km: Neerstraat
• Start – Primagaz Jogging 4K: Neerstraat
• Start – The Primagaz Classic 10K: Rijt
• Aankomst alle afstanden: Gemeentelijk Sportpark

Meer info en inschrijvingen:

www.theprimagazclassic.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.