Maakt drankje van Nestlé sporten overbodig?

Wetenschappers van Nestlé zijn druk in de weer om een voedingssuplement te ontwikkelen dat het metabolisme kan versterken. Hierdoor zou het mogelijk worden om meer calorieën te verbranden zonder dat daar fysieke beweging tegenover staat.

De wetenschappers van het Nestlé Institute of Health Sciences in het Zwitserse Lausanne experimenteren momenteel met stoffen die het AMPK-enzym extra activeren. Dit enzym speelt een belangrijke rol in ons metabolisme als een soort katalysator die de suiker- en vetstofwisseling regelt.

Door bepaalde stoffen in te nemen, zou de activiteit van AMPK verhoogd kunnen worden. Hierdoor zou het mogelijk worden om minder mobiele mensen extra energie te laten verbruiken door voeding. Het onderzoek staat echter nog in zijn kinderschoenen, waardoor er de eerste jaren niet meteen concrete verwezenlijkingen verwacht moeten worden.

“Met deze ontdekking kunnen we mensen die niet in staat zijn intensief of langdurig te bewegen helpen”, zegt Nestlé-onderzoeker Kei Sakamato in de Franse krant Les Echos. “In plaats van 20 minuten joggen of 40 minuten fietsen, kunnen ze hun metabolisme een stapje harder laten werken bij een matige inspanning, zoals wandelen. Een vergelijkbaar effect wordt verkregen met minder inspanning”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?